Ved å bruke de lyse og lette fargene, skaper man en enkel stil som passer like fint til den nordiske stilen som ved sjøen. Våre lyse beisfarger bevarer det naturlige uttrykket i treet, men gir det samtidig et lysere uttrykk som fremhever detaljene. Flere og flere ønsker seg en lysere fargepalett. Grunnen til det kan ofte ligge i at flere synes det er lettere å kombinere med både interiør og gulv. Eller at man ofte er redd for at det skal bli for mørkt.

Våre lyseste beisfarger

Gråskarvet, Gråkampen og Lys Valdresgrå er blant våre lyseste beisfarger, og store favoritter for mange. De har alle preg av lyse gråtoner, som gir en nordisk stil, og framhever det naturlige i treet. Et lyst uttrykk er ofte noe man ønsker seg på hytter ved sjøen, med lyse farger på gulv, vegg og listverk. Ønsker man et enda lysere uttrykk, kan man velge å male taket i hvitt, eller velge en enda lysere beis på tak. Allikevel velger flere å ha samme farge på både vegger, tak og listverk, for et mer helhetlig inntrykk av rommet. Dette er veldig opp til hver enkelt, og hvilke preferanser man har.

Fargepalett til hytta

De lyseste fargene kan i mange sammenhenger ofte bli sett på som kalde toner. På beiset panel vil ofte det lyse allikevel være både lunt og lekkert. Når man skal bestemme seg for fargepalett i hytta eller i bolig, er det viktigste å finne noe man selv er fornøyd med. Dersom man går for lyse beisfarger, vil det fortsatt være mulig å få den mørkere senere. Men går du for en mørkere beis, vil man ikke kunne gå lysere senere, uten å måtte erstatte beisen med å male over.

Spiler som kontrastvegg

Spiler er også lekkert å kombinere med både beiset panel. Eller med andre materialer, for eksempel på et lekkert bad med fliser. De lyse spilene gir rommet et stilrent og lekkert uttrykk, der man kan velge mellom ulike treslag og overflatebehandlinger. Våre spiler kan leveres i de fleste typer tre og med ulike overflatebehandling og krav til både brann og akustikk.

Ved beiset panel, og kanskje spesielt på de lyseste fargene der treets naturlige kjerne kommer mer tydelig fram er det spesielt viktig å være oppmerksom på at det kan være nyanseforskjeller på beisede bord. Dette er på grunn av malmen i treverket, som er den mørke kjernen man finner i treet. Noen bord har gjerne mye malm, mens andre har mindre, noe som igjen kan resulterer i variasjon i fargen. Vi synes allikevel det er dette som er sjarmerende med treet, og gir et eget særpreg.