De mørke beisfargene bringer frem det vakre i treet, og det transparente uttrykket skaper et elegant preg. De gylne bruntonene understreker varmen i rommet, og treverket skaper en helt egen atmosfære det er behagelig å være i. Spåtind er av våre mørkeste og mest populære beisfarger, og gir en varm atmosfære uten å virke for tyngende. 

Mørkt tak gjør absolutt ingenting i rom med god takhøyde.

Skap din egen lune atmosfære med ferdigbeiset panel

Mulighetene som finnes før man skal bestemme seg for panel er mange. Spørsmål om man ønsker beiset eller malt, stående eller liggende og med struktur eller uten. Man har muligheten til å skape akkurat den atmosfæren man ønsker, og med våre egne beisfarger, har man mulighet til å velge mellom et uendelig alternativ. Allikevel har vår egenproduserte beisfarge, Spåtind, vært en av de mest populære av de mørke fargene våre, og det er ikke vanskelig å se hvorfor.

Lunt soverom med Spåtind på vegger, tak og listverk for en helhetlig atmosfære.

Lunt soverom med Spåtind på vegger, tak og listverk for en helhetlig atmosfære.

Lik farge på vegger, tak og lister gir en fin helhet

Med en mørkere beisfarge på veggene kan det ofte være fint å ha både lister, karmer og andre detaljer i samme fargen, slik at helheten oppfattes uten veldig «harde» overganger. Samtidig ønsker mange å gå for karmfargen på vinduet også på listverket, og på den måte ramme inn utsikten og heller spille på kontraster. Å benytte seg av samme farge gjennomgående i hele hytta, både vegger, tak og listverk er blitt mer og mer populært.

Når det kommer til farge på taket, er det viktig å tenke på takhøyden. Et lyst tak vil gi følelsen av at det er høyere under taket, og motsatt for et mørkt tak. Med tak beiset i samme farge som veggen vil det gi en fin helhet og harmoni til rommet. Spåtind drar fram det tøffe og rustikke i treverket. Mot de beisede veggene vil sterke kontrastfarger på detaljer og interiør, gi rommet en ekstra energi.

Farger på møbler og interiør passer fint sammen med beiset panel.

Farger på møbler og interiør passer fint sammen med beiset panel.

Ferdigbeiset panel gir bedre resultat

For et alternativ til en litt lysere variant av Spåtind, finner vi beisfargen Skigard. Den skiller seg fra Spåtind, ved at fargen heller litt mer mot det brune enn det sorte. Når man bestemmer seg for beisfarge er det viktig å huske på at alt treverk gulner over tid. Selv med optimal beskyttelse. Alle transparente farger vil alltid påvirkes av underlaget. De mørke beisfargene inneholder allikevel mer fargepigmenter i beisen, og vil derfor ikke endres like mye med tiden, som de lyse beisfargene.

Koselig kjøkkenhjørne beiset med en lys bruntone på vegger og tak.

En litt lysere variant av Spåtind, Skigard, her i visningshytta til Eikås Hytter og Hus.

Resultatet blir alltid bedre dersom beisen blir industrielt påført. Dette for å slippe krympestriper, og for at fargen skal bli som man ønsker. Det er viktig å huske på at treverk lett kan beises mørkere, men det er ikke mulig å beise lysere. Det samme gjelder maling. Om man velger å male, så kan man ikke beise, men dersom du velger beis først og ombestemmer deg så er det fint mulig å male over igjen senere.

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående våre produkter.