Det finnes flere fordeler ved å velge ferdigbehandlet panel. Ikke bare ser det estetisk ut, men man kan også spare både tid og penger.

Tre er et levende produkt og vil forandre seg og gulne over tid, dette vil skje selv med optimalt med UV-beskyttelse. Gulning i treverket kommer ofte av høye temperaturer, høy luftfuktighet eller lyspåvirkning over tid. Derfor er det vanskelig å kunne garantere mot at dette skjer. Overflatebehandling vil i hovedsak kunne gjøre panelet mer stilfullt ved at det beises eller males i en ønsket farge.

Panel i fargen Beitogrå – Eikås Hytter og Hus

Panelet beskyttet fra dag en

Enten du har tenkt å pusse opp eller bygge nytt, er det viktig å ta et valg når det kommer til panel. Når du kjøper ferdigbehandlet vil du spare deg for mye arbeid. På industrielt behandlet kledning er både grunning, beis eller maling jevnt påført av børstemaskin/sprøytemaskin, så den riktige mengden blir påført og panelet får en jevn og pen overflate. Da vil panelet være beskyttet fra dag en, og du slipper krympestriper og omleggsråte.

Mørke toner med lyse tak – Eikås Hytter og Hus

Ferdigbehandlet panel

Hovedsakelig er det beis som gjelder innvendig, spesielt til hytter. Panel som er beiset vil fortsatt vise treets struktur, slik at treets sjarmerende særpreg bevares. Når panel industrielt behandles vil beis børstes på panelet. Egenskapene man finner i beisen eller lakken vil minimere den naturlige gulningsprosessen og vil opprettholde panelets naturlige farge over tid. Dersom du velger industrielt malt panel blir det grunnet med en kvistdempende grunning, så mellomslipt før neste strøk blir sprøytet på med maling i din ønskede farge. Ved å bruke kvistdempende grunning, vil det hjelpe til med å forsinke kvistgulningen som ofte oppstår.

En liten del av vårt fargeutvalg

Hos Vyrk brekker og blander vi selv alle fargekombinasjoner, noe som gir deg mulighet til å velge mellom 5000 valgfrie farger og skape det rommet du ønsker deg. Ferdigbehandlet panel vil bidra til et positivt innemiljø, samtidig som det ser flott ut.