Runar Jakobsen (53) fra Gjøvik er ansatt som ny daglig leder i Vyrk AS, og tiltrådte stillingen 9.mai.

Jakobsen har 25 års erfaring fra byggevareindustrien, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i ParkettPartner. Tidligere har han blant annet vært fabrikkdirektør i Hunton, og tilsvarende stilling i BMI/Icopal. Jakobsen er utdannet ingeniør innen bygg og anlegg samt bedriftsøkonomi fra BI, og har opparbeidet seg en solid erfaring fra bransjen.

– Vyrk har en virksomhets-profil som tiltaler meg med lokal produksjon av bærekraftige- og trebaserte byggevarer i den delen av verdikjeden hvor jeg kjenner meg mest hjemme i. Vi har langsiktige eiere med vekstambisjoner, og strategien Vyrk har satt for de neste årene er spenstig.

 Jeg er stolt- og ikke minst ydmyk for muligheten jeg nå har fått. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å lykkes sammen med det gode teamet jeg nå er en del av.

Vyrk er svært fornøyde og stolte av å få Runar med på laget.

– Runar sin erfaring og kompetanse fra industrien vil være med å bidra positivt til vårt vekstpotensial. Det er viktig for Vyrk å få inn en engasjert leder med god erfaring fra industrien til å drifte produksjonsområdene, og bidra til vår store satsing, sier Vyrk-gründer Steinar Lyseng.

Vyrk har høye mål for vekst de kommende årene. De fokuserer stort på miljøvennlig produksjon av ferdigbehandlet innvendig og utvendig panel, spiler, finérte plater og glassvegger. Vyrk har i dag 4 fabrikker spredt på Innlandet og kan nå levere komplette innvendige løsninger til både offentlig og private bygg.

I 2021 omsatte Vyrk for rundt 130 millioner kroner. Potensialet er stort og målet er en omsetning på 300 millioner kroner i løpet av en treårsperiode.