Tre er mer enn velkommen også på badet, og flere velger derfor panel for å bryte litt med den mer tradisjonelle baderomsstilen. Trepanel gir ofte et varmere og mer lunt uttrykk, og det er ingenting i veien for å ta i bruk dette også på badet. Det finnes allikevel noen forhåndsregler som man bør ta.

Det viktigste å tenke på når man vil bruke trepanel på bad er å unngå trepanel i våtsonen, altså i området du dusjer eller har badekar. Trepanel som jevnlig utsettes for vann vil ofte ha lite holdbarhet, og bli fortere ødelagt. En kombinasjon av fliser i våtsone eller dusjkabinett, og panel i resten av rommet er derfor en veldig god mulighet. Trepanel vil derfor også kunne brukes på badet, som i alle andre rom, så lenge det holdes utenfor våtsonen.

Panel og fliser i flott kombinasjon her i visningshytta til Eine Fritidsbolig.

Noe kanskje ikke alle vet er at ved å bruke panel på badet, så vil nemlig vanndamp fra dusjen faktisk hjelpe til å holde huset varmt. Norsk Treteknisk Institutt har gjort målinger i et bad, der halve veggflaten og himlingen var dekket i trepanel. I dette badet ble det faktisk vist at varmen fra dampen i dusjen vil absorberes i trepanelene og kunne heve temperaturen i rommet med over to grader. Når dampen blir absorbert i trepanelt, så vil heller ikke duggete speil være et problem, og fuktigheten i rommet blir betraktelig mindre.

Mørkt panel og mørke fliser skaper et lunt og lekkert baderom.

Det er ingen tvil om at trepanel skaper sitt eget preg på baderomsinteriøret, og beiset panel i ulike farger gir større muligheter for å kombinere sammen med de flisene du ønsker. Dersom du ønsker malt panel på badet, så er det en fordel å bruke kvistren panel for å forhindre kvistgulning. Man ser tydelig at det er ingenting i veien for å bruke både panel og fliser i samme rom. Dersom du har noen flere spørsmål, ta gjerne kontakt og les mer om våre ferdigpaneltyper her.