Tre er mer enn velkommen også på badet, og flere velger panel for å bryte med den mer tradisjonelle baderomsstilen. Trepanel gir ofte et varmere og mer lunt uttrykk, og det er ingenting i veien for å ta i bruk dette også på badet. Det finnes allikevel noen forhåndsregler som man bør ta. 

Lune farger på baderommet. Venstre: Makalaus - Høyre: Strukturbørstet Skigard

Lune farger på baderommet. Venstre: Makalaus – Høyre: Strukturbørstet Skigard

Trepanel på badet

Det viktigste å tenke på når man vil bruke trepanel på bad er å unngå trepanel i våtsonen, altså i området du dusjer eller har badekar. Trepanel som jevnlig utsettes for vann vil ofte ha lite holdbarhet og bli fortere ødelagt. En kombinasjon av fliser i våtsone eller dusjkabinett, og panel i resten av rommet er derfor en veldig god mulighet. Trepanel vil derfor også kunne brukes på badet, som i alle andre rom, så lenge det holdes utenfor våtsonen.

Panel absorberer dampen

Ved å bruke panel på badet, vil nemlig vanndamp fra dusjen faktisk hjelpe til å holde huset varmt. Norsk Treteknisk Institutt har gjort målinger i et bad, der halve veggflaten og himlingen var dekket i trepanel. I dette badet viste det at varmen fra dampen i dusjen absorberes i trepanelene, og hevet temperaturen i rommet med over to grader. Når dampen blir absorbert i trepanelt, så vil heller ikke duggete speil være et problem, og fuktigheten i rommet blir betraktelig mindre.

Lune baderom med tre på badet. Venstre: Makalaus - Høyre - Beitogrå

Lune baderom med tre på badet. Venstre: Makalaus – Høyre – Beitogrå

Det er ingen tvil om at trepanel skaper sitt eget preg på baderomsinteriøret. Beiset panel i ulike farger gir større muligheter for å kombinere sammen med de flisene du ønsker. Dersom du ønsker malt panel på badet, så er det en fordel å bruke kvistren panel for å forhindre kvistgulning. Man ser tydelig at det er ingenting i veien for å bruke både panel og fliser i samme rom. Dersom du har noen flere spørsmål, ta gjerne kontakt og les mer om våre ferdigpaneltyper her.