Naturlige farger setter tydelig sitt preg på dette årets trender, og i førersetet for 2019 finner vi grønn. Grønne farger har en tendens til å skape en ro og balanse, samtidig som det gjør rommet behagelig å befinne seg i. Det blir mindre og mindre å finne av kalde farger som hvite og grå, og folk ønsker heller mer lune og personlige omgivelser. Spesielt kanskje på hytta ønsker man et naturlig preg, noe som dette årets fargetrend har stort fokus på.

Fargekart fra Jotun. Gulv fra Vyrk – TMP 21×180 S01 Onyx Hardvoksoljet

Flere ønsker farger kombinert med beiset vegger i ulike grå- og bruntoner, både mørke og lyse. Beis har en fordel ved at strukturen i treverket kommer mer fram, samtidig som man får et mer rustikk uttrykk. Man ser tydelig at årets naturlige farger i kombinasjon med beis kan gi en lun og harmonisk stil. Før man velger farger er man uansett nødt til å finne ut hvilken stil man selv ønsker, og velge ut i fra det.

©Os Trekultur AS

Grønne eller blå kjøkken sammen med beiset vegg, skaper en kontrast mellom den fargen på kjøkkeninteriøret og de lune beisede veggene. Grønn er en farge som mange knytter opp mot både skog og natur. Som man ser i naturen så er det sjelden helt ensfarget. Det er kombinasjonen av det grønne, opp mot det naturlig brune og grå som gir et lunt og behagelig rom. Noe som igjen vil kunne skape en helhetlig finish både på hytta og hjemme.

Vegg: 18x170mm strukturbørstet beiset i fargen Spåtind