Å bestemme seg for farger er vanskelig. Hovedgrunnen til det er nok fordi det finnes et uendelig valg av flotte og ulike farger som gjør det veldig vanskelig å skulle velge. Mange sliter med fargevalg, fordi de er usikre på å ikke ville gå for mørkt, for lyst eller at det rett og slett ikke vil passe inn. Det kan derfor være lurt å oppsøke inspirasjon og se hvilken stil man ønsker å benytte seg av. Vi har samlet våre tre populære fargekategorier her for at det skal bli enkle å finne ut av hvordan velge riktig farge.

Vi er å finne både på Pinterest og Instagram, og vi har følelsen av at flere liker å se fargene benyttet i forskjellige miljø og med ulike kombinasjoner. Det er ofte lettere å finne inspirasjon og se hvilken vei man ønsker å gå ut fra bilder. Derimot så er det veldig viktig å se fargen du ønsker i virkeligheten. Gjerne ta med en fargeprøve for å se hvordan fargen oppfører seg hjemme hos deg. Fargen du velger tar ofte igjen fargetoner fra gulv og omgivelser. Den samme fargen i en hytte kan få et annerledes uttrykk i en annen.

I vår nye brosjyre har vi laget et eget fargekart over våre beisfarger, som du kan lese elektronisk her. Vi har prøvd å gjøre det litt lettere ved å dele noen av våre farger opp i tre forskjellige kategorier: De Mørke og Elegante, de Lyse og Lette og de Lune og Lekre.

Mørke og Elegante

Mørke farger bringer fram det vakre i treet, og det transparente uttrykket skaper et elegant preg. De gylne bruntonene vil tydeligere understreke varmen i rommet og gi en lun og god atmosfære. Beisen trenger inn i treverket og gir et flott fargespill i panelen. Med mørkere beisfarger på veggene kan det være fint å ha lister, karmer og andre detaljer i samme farge. På den måten vil helheten oppfattes uten veldig harde overganger.

 

Lyse og Lette

Med de lyse og lette fargene, skaper man en enkel stil som passer fint ved sjøen. Den naturlige stilen i flotte, lette omgivelser. Ved de lysere beisfargene bevares det naturlige uttrykket i treet, men gir det et lysere uttrykk som fremhever detaljene. Farger på interiøret som passer fint sammen med våre lyse beisfarger kan for eksempel være gylne karamellfargede detaljer, lekre grønne planter eller duse rosafarger. Da vil man kunne fremheve fargene i panelet og få en lun og naturlig stil på rommet.

Lune og Lekre

Mange liker en mellomting mellom brunt og grått, noe som ikke er altfor mørkt eller altfor lyst. Den grå-beige hyttepaletten står godt til både brune og mer grålige innslag i interiøret. Ved å benytte seg av tre vil interiørene mykes opp, og de lune tonene finner man nå på vegger, tak og gulv. Beis gir treets struktur og overflate liv, og er med å fremheve treets naturlige uttrykk. De Lune og Lekre tonene skaper et varmt og koselig miljø.

Når man bestemmer seg for farge på panelet er det også viktig å ha i minnet at dersom du ønsker malt panel kan man ikke beise senere. Men om du beiser, og ombestemmer deg, kan man enkelt male over igjen senere. Det er også viktig å huske på at panelet kan beises mørkere, men det er ikke mulig å beise lysere. Uansett hva man velger, er det viktigste at man selv velger det man trives med, og som gir et godt resultat. Hos oss i Vyrk setter vi kvalitet og miljø høyt. Vi ønsker at alle som er innom hos oss blir fornøyde med valget og våre farger.