Det største møbelet man finner i et rom er gulvet. Valg av gulv er derfor avgjørende for både stil og atmosfære, og hvordan det vil fungere med resten av rommet. Vi i Vyrk kan hjelpe deg med å finne ulike fargealternativer. Fargen på gulv, listverk og vegger i harmoni er avgjørende for å få en lekker helhet i rommet. 

Når tiden er kommet for å velge gulv så er det flere ting det kan være lurt å tenke på. For det første så er det viktig å vite at ingen gulv er nøytrale, nettopp fordi det er en såpass stor og dominerende flate i et rom. Gulvets farge vil reflektere over på både møbler og vegger. Å tillegge dette valget litt tanker og tid er ofte en fordel. Gulv gir selve rommet en helhet. Det er derfor viktig at det ikke skiller seg for voldsomt ut fra vegger eller møbler.

Hos Vyrk kan du se din beisefarge sammen med gulv

Gulv som tilpasses rommene

Gulvet er ofte det som utsettes for mye slitasje. Derfor setter mange visse krav til hvilket gulv som bør legges i de ulike rommene. Spesielt i kjøkken, gang og bad er det avgjørende at gulvet tåler å komme i kontakt med vann. Riper er også noe som lett kan forekomme på gulv, spesielt om det bor en hund i huset. Krav som de fleste ønske tilfredsstilt er at gulvet er slitesterkt og enkelt å rengjøre.

Quick-Step gulv på kjøkken (IMP1626)

Eikeparkett

Eikeparkett er ofte å finne i ulike hjem, og det er ikke uten grunn. Den har lenge vært den mest brukte typen. I vårt utvalg finner man både den rustikke varianten og den mer moderne typen i farger som passer det meste. Det rustikke gulvet vil ofte tåle mer slitasje på grunn av at gulvet er børstet av roterende stålbørster som fjerner den myke delen av treet. Det er den lyse vårveden som børstes vekk, mens den mørkere sommerveden vil stå igjen. Denne børstingen vil skape en struktur i treet, og gjøre gulvet mer robust. Dersom det skjer at man får en ripe i gulvet, vil ikke ripen bli like synlig når gulvet er børstet. Børstede, rustikke gulv kan være overflatebehandlet med enten lakk, olje eller hardvoksolje.

Eik er et hardere treslag, som ofte tåler mer slitasje og er derfor ofte valgt i rom som kjøkken og gang. Et gulv av tre er et godt valg, og våre gulv er både komfortable å stå og gå på. Tre gir fra seg en mer naturlig varme enn det et laminatgulv vil kunne gi, og dermed skape et mer lunt og varmt miljø.

Våre leverandører er TMP-Royal, Edelholz og Quick-Step, og vi forhandler alt fra 3-stavs parkett til massive gulv i 400mm bredde.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om tips eller anbefalinger før du skal velge gulv.