På Beitostølen, 900 meter over havet og med vakker utsikt over fjellheimen og den meget populære toppturdestinasjonen, Bitihorn, ligger hytta til Cecilie Hesselberg og Gunnar Sørum. Selv om den kalde vinteren er på for fullt, har det ingenting å si for den lune og koselige hyttestemningen som møter oss på vei inn i denne flotte hytta. I likhet med fjellutsikten har de også valgt Vyrk sin egen beisefarge, Bitihorn, til å pryde hytta innvendig for en lun og lekker bruntone. Videre kan du se hvilke valg de tok, og få gode tips når man skal bygge hytte. 

Bygge ny hytte

Hytta ble bygd i 2019 av Eikås Hytter og Hus, og er en såkalt H-modell. Cecilie og Gunnar har vært med på planleggingen fra begynnelsen. De valgte derfor å gjøre litt om på modellen fra Eikås. Hytta er bygd i et litt roligere område, med lite trafikk, litt unna selve Beitostølen sentrum. Når de valgte å bygge ny hytte, dro de med seg mange gode tips og erfaringer fra den gamle hytta, og er veldige fornøyde.

-Alt kommer mer fram i denne hytta her, og vi har mange åpne løsninger og rom, forteller Cecilie.

Første etasje inneholder kjøkken og stue i ett, hovedsoverom med bad, gjestebad og egen tv-stue, samt bod/vaskerom. I andre etasje er det egen loftstue, to soverom og WC. Eikeparkett fra Quickstep ligger på alle gulvene, oppe og nede. Den åpne løsningen kommer tydelig fram i kjøkken og stue. De valgte allikevel å skille litt av disse to rommene fra hverandre. Dette ved å benytte seg av beiset tak i stue og hvitmalt tak på kjøkkenet i fargen Bomull. Paret sier seg også storfornøyde med fargevalgene de har tatt på hytta. De ville ha en lun og fin bruntone, og valget falt derfor på Bitihorn. Kanskje heller ikke tilfeldig, når hovedutsikten i stuevinduet er direkte opp mot det storslåtte fjellet på Beitostølen.

Kombiner det gamle med det nye

Taket i hytta er et kistetak. Cecilie og Gunnar tok inspirasjon fra dette når de var på visningshytta til Eikås Hytter og Hus på Hellerudsletta. Det beisede kistetaket skaper et eget særpreg og gir en utrolig kul finish til rommet. De har også tatt i bruk en del gamle gjenstander, og liker å kombinere mye av det gamle med det nye. Paret kan også fortelle at noe særlig minimalistisk stil, det har de nok ikke. Fargene og detaljene som er i bruk på hytta er varme og uttrykket gir en lun og koselig følelse.

Cecilies favorittrom

Alt panel, både utvendig og innvendig, samt listverk er levert av Vyrk. I Cecilies favorittrom som er kjøkken/stue er det benyttet en bred glattpanel. I de andre mindre rommene er brukt en smalere glattpanel. De ønsket å skille litt på rommene, samtidig som de ikke syntes det gjorde noe å bruke en bredere panel i rom som har en såpass god størrelse. Gangen derimot har et litt annerledes preg. Etter å ha vært innom utstillingen hos Vyrk i Rogne, så falt de for Skjåk-panelen. En type panel de følte passet veldig godt inn med tanke på stilen de ville kjøre i hytta.

Kombinasjoner av gammelt og nytt kan være helt supert når man skal bygge hytte

Beiset Skjåk-panel i gangen med lekre kombinasjoner av gammelt og nytt.

Utvendig kledning

Utvendig kledning er beiset i fargen Seterbrun på tømmerfalspanel og limtrekledning. De var ute etter en stavlaftsstil utvendig, med solid konstruksjon. Aske er en gjennomgående farge de har valgt å benytte seg av på dører og lister. Dette for å kjøre en gjennomført stil gjennom hele hytta.

Når man skal bygge hytte er utvendig kledning selve ansiktet utad. Her er det brukt utvendig tømmerfalspanel og limtrekledning i fargen Seterbrun

Når man skal bygge hytte er utvendig kledning selve ansiktet utad. Her er det brukt utvendig tømmerfalspanel og limtrekledning i fargen Seterbrun

 

Den utvendige hjørnekonstruksjon ble tas opp igjen på kjøkkenet og er beiset i samme farge som veggen.

Den utvendige hjørnekonstruksjon ble tas opp igjen på kjøkkenet og er beiset i samme farge som veggen.

 

Cecilie og Gunnar

Gunnar og Cecilie

Hytta til Cecilie og Gunnar er stor i størrelse, men allikevel føles den både lun og koselig med gode fargevalg og hyggelige rom. Det er flere ting som er viktig å tenke på når man skal bygge hytte. Dersom du ønsker å se nærmere på flere bilder, og hvilke dimensjoner som er benyttet i denne hytta, ta en titt her. Ta gjerne også kontakt med oss dersom du har spørsmål.