På Beitostølen, 900 meter over havet og med vakker utsikt over fjellheimen og den meget populære toppturdestinasjonen, Bitihorn, ligger hytta til Cecilie Hesselberg og Gunnar Sørum. Selv om den kalde vinteren er på for fullt, har det ingenting å si for den lune og koselige hyttestemningen som møter oss på vei inn i denne flotte hytta. I likhet med fjellutsikten har de også valgt Vyrk sin egen beisefarge, Bitihorn, til å pryde hytta innvendig for en lun og lekker bruntone.

Hytta ble bygd i 2019 av Eikås Hytter og Hus, og er en såkalt H-modell. Allikevel har Cecilie og Gunnar vært med på planleggingen fra begynnelsen og valgte derfor å gjøre litt om på modellen fra Eikås. Hytta er bygd i et litt roligere område, med lite trafikk, litt unna selve Beitostølen sentrum. Når de valgte å bygge ny hytte, dro de med seg mange gode tips og erfaringer fra den gamle hytta, og er veldige fornøyde.

-Alt kommer mer fram i denne hytta her, og vi har mange åpne løsninger og rom, forteller Cecilie.

Første etasje inneholder kjøkken og stue i ett, hovedsoverom med bad, gjestebad og egen tv-stue, samt bod/vaskerom. I andre etasje er det egen loftstue, to soverom og WC. Alle gulvene, oppe og nede er lagt med eikeparkett fra QuickStep hos Vyrk. Den åpne løsningen kommer tydelig fram i kjøkken og stue. De valgte allikevel å skille litt av disse to rommene fra hverandre ved å benytte seg av beiset tak i stue og hvitmalt tak på kjøkkenet i fargen Bomull. Paret sier seg også storfornøyde med fargevalgene de har tatt på hytta. De ville ha en lun og fin bruntone, og valget falt derfor på Bitihorn. Kanskje heller ikke tilfeldig, når hovedutsikten i stuevinduet er rettet direkte mot det storslåtte fjellet på Beitostølen.

Taket i hytta er et kistetak som Cecilie og Gunnar tok inspirasjon fra når de var på visningshytta til Eikås Hytter og Hus på Hellerudsletta. Det beisede kistetaket skaper et eget særpreg og gir en utrolig kul finish til rommet. De har også tatt i bruk en del gamle gjenstander, og liker å kombinere mye av det gamle med det nye. Paret kan også fortelle at noe særlig minimalistisk stil, det har de nok ikke. Fargene og detaljene som er tatt i bruk på hytta er varme og uttrykket gir en lun og koselig følelse.

Alt panel, både utvendig og innvendig, samt listverk er levert av Vyrk. I Cecilies favorittrom som er kjøkken/stue er det benyttet en bred glattpanel, mens det i de andre mindre rommene er brukt en smalere glattpanel. De ønsket å skille litt på rommene, samtidig som de ikke syntes det gjorde noe å bruke en bredere panel i rom som har en såpass god størrelse. Gangen derimot har et litt annerledes preg, og etter å ha vært innom utstillingen hos Vyrk i Rogne, så falt de for Skjåk-panelen. En type panel de følte passet veldig godt inn med tanke på stilen de ville kjøre i hytta.

Beiset Skjåk-panel i gangen med lekre kombinasjoner av gammelt og nytt.

Utvendig kledning er beiset i fargen Seterbrun på tømmerfalspanel og limtrekledning. De var ute etter en stavlaftsstil utvendig, med solid konstruksjon. Aske er en gjennomgående farge de har valgt å benytte seg av på dører og lister, for å kjøre en gjennomført stil gjennom hele hytta.

Utvendig tømmerfalspanel og limtrekledning i fargen Seterbrun

 

Den utvendige hjørnekonstruksjon ble tatt opp igjen på kjøkkenet og beiset i samme farge som veggen.

 

Hytta til Cecilie og Gunnar er stor i størrelse, men allikevel føles den både lun og koselig med gode fargevalg og hyggelige rom. Dersom du ønsker å se nærmere på flere bilder, og hvilke dimensjoner som er benyttet i denne hytta, ta en titt her.