Mange velger å kjøpe kledning med grunning og første strøk ferdig malt. Du sparer tid, bygget er beskyttet med en gang kledningen er satt opp, du får bedre utgangspunkt for lang levetid på  ledningen og attpå til kan du spare penger. Men hvilken farge på kledning skal du velge?

Fjellandskap

Her er det de brune, grå, sorte og røde fargene som dominerer. Ta hensyn til den norske tradisjonen av fargebruk i fjellheimen. Transparent beis som fremhever trestruktur egner seg svært godt. Kledningen får struktur og liv. Staffasjefargen kan gjerne være kontraster i hvitt, lyst, grått, eller dempet grønn, gul eller rød.

Skog

Naturens farger er mørkere enn hva man tror. Mørke farger på kledningen med sorthet i seg gjør seg godt. Da sklir bygget godt inn i omgivelser av trær og tett vegetasjon. Jordfarger har også mye natur i seg og egner seg derfor godt. Høstpaletten med rødt, oransje, gult og grønt, er populære farger.

Åpent landskap

Hvitt og helt lyse farger er flott i åpne landskap. Hvite og lyse hus liker å ha litt luft rundt seg. Helt kritt hvite hus i tett vegetasjon kan fort stikke seg litt ut da kontrasten blir for kraftig. Da kan det lønne seg å velge en litt mykere hvit som Eggehvit, Frostrøyk eller tilsvarende kulørt hvittone.

Tettbygde strøk

Ta hensyn til omgivelsene og nabohusenes farge. De bør spille på lag og ha et felles preg. Velg gjerne kombinasjoner av beslektede farger, gjerne farger hvor kontrastene ikke er for store. Staffasjefargen kan gjerne være lik på alle husene i et felt for å binde sammen husene.

Staffasjefarge skaper en helhetlig harmoni

Ved å bruke beslektede farger på hele huset, får huset et roligere utseende. Ikke bruk for mange farger til ulike detaljer. Ha gjerne verandaen og takutspring i samme farge som veggen – det er med på å skape harmoni. Husk å bestille materialene til veranda, takutspring, hjørnekasser og belistning samtidig som du bestiller malt kledning. Du velger selv fargen!

Fargepaletter
Jotun logo

Når du velger blant Jotuns farger kan du være helt trygg på at fargen er av god kvalitet og tilpasset for utendørs bruk – og du kan sette et vakkert og harmonisk og personlig preg på ditt hus. Her ser du noen fargeforslag med staffasjefarger.

Fargepalettene er veiledende. For en mer nøyaktig fargeopplevelse anbefaler vi at du ser fargene i Jotuns Fargekart eller på oppstrøksprøver i vårt showrom i Rogne.

Fortsatt i tvil om hvilken farge på kledning du skal velge? Les mer om fargeinspirasjon og få konkrete tips og råd på jotun.no, eller på Jotuns LADY blogg.

Velg farge selv