Vyrk har høye mål for vekst de kommende årene, og selskapet opplever økende etterspørsel i markedet. Som et ledd i vekstplanene kjøper Vyrk AS produksjonslinjen til Acusto Innredning i Stange av Skanska Norge.

Målet er å øke effektiviteten i Vyrk-gruppen og å gripe tak i vekstambisjonen på markedet videre. Acusto Innredning og fabrikken i Stange blir innlemmet i Vyrk-gruppen som en ren produksjonslinje. Deler av spileproduksjonen i Trysil og Rogne flyttes til Stange for å effektivisere produksjonen, og øke produksjonskapasiteten ytterligere.

Dette oppkjøpet gir oss et betydelig grunnlag for videre utvikling og større vekst i bedriften, sier salgssjef Steinar Lyseng. Vi ser allerede gode synergier i produksjonen, og det er produkter av høy kvalitet med stort fokus på miljø.

Acusto Innredning sine glasskonsepter, og mulighet til å levere hele glassvegger blir med Vyrk videre. I tillegg til å levere ferdigbehandlet panel, finérte plater og spiler, har Vyrk nå også mulighet til å levere hele systemhimlinger og -vegger, samt norskproduserte glassvegger. Alt med muligheter for gode akustiske og branntekniske løsninger på produktene. Vyrk ser viktigheten av å rendyrke den norske miljøvennlige produksjonen av innvendige glassvegger i kombinasjon med treverk.

Vi er fornøyde med at Vyrk som en industriell aktør med vekstambisjoner kommer inn og tar over vår virksomhet på Stange. Dette sikrer de ansatte en spennende arbeidsplass videre og Skanska får en leverandør som kan levere et bredt sortiment av våre produkter inn til våre prosjekter framover, sier konserndirektør Kristian Brende i Skanska Norge.

Overtagelsen skjedde 01.04.21, og Vyrk kan nå tilby enda flere kvalitetsprodukter og har med oppkjøpet økt sin produksjonskapasitet.

Oppkjøpet kommer i en travel periode med historiske lange ordrereserver for Vyrk, sier daglig leder Ole Tangnæs, som gleder seg stort til veien videre. Kompetansen hos de ansatte er svært høy, og vi ser virkelig frem til å lære både folkene og produktene å kjenne.

Vyrk og Acusto Innredning har allerede mange felles kunder. Med oppkjøpet håper Vyrk å nå ut til enda flere kunder med et bredere spekter i produkter. Det er en veldig stigende etterspørsel etter treverk, der bærekraftige bygg kommer for fullt.

Om Vyrk

Vyrk fokuserer på miljøvennlig produksjon av ferdigbehandlet innvendig- og utvendig panel, samt spiler og finérte plater. Totalt hadde konsernet i 2020 over 30 ansatte og en samlet omsetning på kr 70 millioner. Med dette kjøpet, og fortsatt vekst i øvrig virksomhet, vil konsernets omsetning i 2021 bli på godt over 100 millioner.